2016. május 8., vasárnap

Önkéntes lehetőségek a Református Szeretetszolgálatnál

Nagy örömömre szolgál, hogy a jövőben folyamatosan oszthatok meg az oldalon önkéntes lehetőségeket a Református Szeretetszolgálat szervezésében.
 
 

Ennek apropójából megkértem Vad Lillát, az önkéntes programok vezetőjét, hogy pár szóban mutassa be a szeretetszolgálatot.                         "A Magyar Református Szeretetszolgálat elsődleges tevékenységi területének a Kárpát-medencét tekinti, az egyetemes magyar, nemzeti határokon átívelő felelősségvállalás jegyében. Szeretetszolgálatunk egy református hátterű, keresztény alapértékekre épülő segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó segélyszervezet. Meggyőződése szerint az emberi élet képviseli a világon a legnagyobb értéket. Humanitárius eszközeivel fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül segít.
A Szeretetszolgálatot 2006-ban alapította a Magyarországi Református Egyház Zsinata. Megalakulása egybeesik az önkéntes munka indulásával a szervezetnél, hiszen a tiszai árvíz során önkéntesek segítették az MRSZ munkáját a katasztrófahelyzetben.
 
Azóta napi szinten dolgozik együtt a szolgálat önkéntesekkel, a szervezet működése elképzelhetetlen lenne az ő segítségük nélkül. A feladatok nagyon széleskörűek, néhány példa ezekből: adománygyűjtés, élelmiszercsomagok összeállítása, adományok kiszállítása rászorulók részére, táboroztatás, rendezvényeken megjelenés, adminisztráció, raktárpakolás, ruhaválogatás.
Az aktuális feladatokról az onkentes.jobbadni.hu oldalon regisztráló önkénteseknek külön e-mailt is küldünk.
 
A Szeretetszolgálat legnagyobb önkéntes programja a Szeretethíd, melyben évente több mint 16.000 önkéntes vesz részt: www.szeretethid.hu 
 
Az Önkéntes Diakónia Év Programiroda hosszútávú, külföldi önkéntes lehetőségeket kínál 18-30 év közötti fiatalok számára: http://odeprogramiroda.hu/ "
 
Köszönjük Lilla.
 
Ha bárkinek bármilyen kérdése van, keresse Vad Lillát a Református Szeretetszolgálatnál, vagy engem e-mailben.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése