2016. április 26., kedd

Egyik olvasóm története az önkéntességről

A minap az alábbi levelet kaptam az egyik olvasómtól. Ezúton is köszönöm szépen a véleményed megosztását :)
 
"Véletlenül találtam rá blogodra és arra gondoltam hogy megosztanám veled az én történetemet.
 
Szóval én és az önkénteskedés. 
Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy veled együtt, hiszek abban is, hogy felelősséget kell vállalnunk embertársaink iránt és segítenünk kell egymásnak, hogy minden apró segítség számít, hogy a legnagyobb kincs az IDŐ, amit egymásnak adhatunk. Az önkéntesség az életem része, mely segít abban, hogy mindig maradjak két lábbal a földön.
Közgazdászként egy multinacionális cégnél dolgozom, de munkaidő után a Meseközpont Alapítványon keresztül segítek a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek. Voltam már nyári táborban önkéntes is, az utóbbi időben pedig hétköznap estéken, mesélő. Meséléskor pedig megtörténik a csoda! Ilyenkor együtt „elrepülünk” egy másik világba, ahol a hősök harcolnak a győzelemért, legyen az kincs, királylány, királyfi vagy valami más, mint ahogy azt nekik is kell a való világban. Talán ezekből a történetekből később erőt meríthetnek a saját harcaikhoz is.
 
Annyira megszerettem ezeket a csodálatos gyerekeket, hogy egyfolytában azon gondolkozom, hogy lehetnének teljesebbek a hétköznapjaik, amikor nincs nyári tábor, vagy épp nincsen mesélés.
Ekkor jött az ötlet hogy össze is lehetne kapcsolni a multinacionális cég és a gyerekek világát. Az első közös projektünk alkalmával az egyik gyermekotthon Madárházát újítottuk fel a kollégákkal és mikulás bulit is szerveztünk a gyermekek nagy örömére. Remélem ezen kívül még nagyon sok boldog pillanatot fogunk okozni a gyermekeknek!
Nagyon fontosnak tartom, hogy az emberek megismerjék a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek helyzetét és megtanuljanak segíteni az arra rászorulókon, hogy kialakuljon bennük a felelősségérzet, a gondoskodás és hogy megtapasztalják, hogy jót tenni önzetlenül a legjobb.... "
 
Ha Neked is van bármilyen élményed, tapasztalatod, amit szívesen megosztanál, írd meg nekem az alábbi e-mail címre: nzsolt24@gmail.com
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése