2016. február 21., vasárnap

Köszöntő - Miért pont önkéntes blog?

Üdvözöllök az önkéntes blogon! Először is szeretnék bemutatkozni és pár gondolatban megosztani Veled mindazt, hogy miért is hoztam létre ezt a blogot.


Nagy Zsolt vagyok, 1984-ben születtem Békés megyében. Nincs testvérem, szüleim elváltak még gyerekkoromban. 14 éves koromban elkerültem a szülői háztól először Békéscsabára, majd pedig Budapestre. Első körben csak az iskolák kötöttek ide, majd a munkám és a barátaim is. A Budai Református Gyülekezet tagja vagyok, 2015 májusában konfirmáltam és ott egy fiatalokból álló önkéntes csoportot vezetek. A tavalyi év folyamán több önkéntes tevékenységben is részt vettünk. Legyen az akár egyházon belüli vagy azon kívüli szervezés.
 
Folyamatos önkéntes tevékenységünk volt a ruha, szendvics és teaosztás a Batthyanyi téri hajléktalanok körében. Korábban, a Széll Kálmán téren is többször megfordultunk.
 
A blog létrehozásával egyrészt az a célom, hogy egy interaktív felület szülessen. Egy olyan fórum, ahol számos olyan önkéntes lehetőséget teszünk közzé, amibe bárki bekapcsolódhat, aki szeretne segíteni, szeretné megapasztalni, hogy milyen érzés másokon segíteni.

Az az elképzelésem, hogy az önkéntes lehetőségek között nem csak budapesti lehetőségek lesznek felsorakoztatva, hanem az ország több városában is megvalósítható programok.

Célom az, hogy ezen az oldalon csak keresztény értékrendű és tartalmú önkéntes lehetőség kerüljön megoszásra.

Mindemellett még azt is szeretném megvalósítani, hogy az oldal egyfajta egymást építő fórum is legyen. Építsük, erősítsük és tanítsuk egymást. Osszuk meg egymással azokat a tapasztalatainkat, amiket a szolgálatok során szerzünk, ezzel is ösztönözve másokat arra, hogy ők is segítsenek!
  

Az a meggyőződésem, hogy egy ilyen oldal elindításával mi is tehetünk azért, hogy jobbá tegyük a környezetünkben élő emberek életét és ezáltal saját magunk is fejlődni tudjunk. Mindamellett azt is fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy az önkéntesség nem öncélú dolog. Akkor tud igazán jól működni, ha nem azért segítünk, hogy saját magunknak jobb legyen, hanem a másikért cselekszünk. 

 
Milyen önkéntes lehetőségekben gondolkodunk?


Tea, ruha és szendvicsosztás hajléktalanoknak szombatonként
Meseolvasási lehetőségek kórházakban
Nehéz körülmények között élők segítése
Adománygyűjtés, ünnepi ajándékok gyűjtése
Óvoda, kórház festések
72 óra önkéntességi programokon való részvétel
Szeretethíd önkéntességi programon való részvétel
Csillagponton való részvétel kétévente
Menekült missziókban való segítségnyújtás
Cigány missziós önkéntes lehetőségekben való segítségnyújtás
és még sok-sok más

Terveim szerint az egyes alkalmakon való részvétel előzetes egyeztetés alapján történik majd az adott terület felelősével. Minden területnek meg lesz a saját felelőse, akinél az adott területre vonatkozó önkéntes lehetőségekről további információt lehet majd megtudni. Az oldalon is meg fogok osztani minden fontos információt. Az önkéntes lehetőségek zömmel Budapesten lesznek.
 
Ha bármelyik éppen aktuális önkéntes lehetőség felkelti az érdeklődésedet, és Te is szívesen önkénteskednél, írj nekem egy e-mailt és keresünk egy számodra megfelelő lehetőséget! :)
 
Az elérhetőségem: Nagy Zsolt, nzsolt24@gmail.com

Kívánok sok közös szolgálati alkalmat és lelki fejlődést szeretettel:

Zsolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése